• Snelle levering
  • CE gecertificeerd
  • 2 Jaar garantie

Nieuw: Creëer een surprise effect met de Interrupt knop

Onlangs is er een vernieuwde versie van de Wireless Light Tube uitgebracht, met enkele nieuwe functionaliteiten, waaronder de Interrupt-knop. Hiermee sluit de EMDR Kit aan op nieuwe ontwikkelingen zoals EMDR 2.0.

Maar wat is de Interrupt-knop eigenlijk? En wat kun je ermee?

De Interrupt-knop is een knop die verschijnt naast de Start-knop in de EMDR Kit app wanneer je verbonden bent met de vernieuwde Wireless EMDR Kit Light Tube. Wanneer de knop wordt ingedrukt licht de Light Tube kort op. Het doel hiervan is om cliënten geconcentreerd te laten blijven op de taak om het lampje te blijven volgen, bijvoorbeeld wanneer de cliënt niet meer oplet of afdwaalt.

Daarnaast kan de Interrupt-knop ook worden gebruikt voor extra werkgeheugenbelasting. En doordat er even wat onverwachts gebeurt, ontstaat er ook een lichte schrikreactie, ook wel disruption by surprise genoemd. Deze schrikeffecten hebben de intentie om de herinnering te destabiliseren en de mogelijkheid tot ge-updatete opslag van de herinnering in een nieuwe vorm qua inhoud en betekenisgeving te vergroten (reconsolidatie) (Steven Meijer en Ad de Jongh).

Naast het visuele effect van de interrupt knop, kan er ook gebruik worden gemaakt van de bijbehorende hoofdtelefoon. Wanneer de onderbrekingsknop wordt ingedrukt, wordt er naast het visuele effect ook een willekeurig geluid afgespeeld, zoals een vogel, laser of fietsbel. Deze geluiden kunnen ook extra werkgeheugenbelasting creëren en daarnaast zorgen voor een onverwachts, (soms humoristisch) schrikeffect.

De Interrupt-knop biedt therapeuten dus nieuwe mogelijkheden tijdens EMDR-therapie. Wij zijn dan ook erg enthousiast over deze nieuwe functionaliteit en raden aan om de Light Tube uit te proberen met de Interrupt-knop. Wilt u meer informatie over de vernieuwde Wireless EMDR Kit Light Tube? Neem dan contact met ons op!

Menu