Vragen vooraf

Ja dat kan. U kunt bij het afrekenen kiezen voor de optie “Op rekening bestellen”. U ontvangt dan een factuur via uw e-mail adres.

Wij verzenden gebruikelijk binnen 5 werkdagen. Vanaf het moment van verzenden is de verzendtijd binnen Nederland is 1-2 werkdagen. U krijgt een bericht via uw e-mail met de track and trace code zodra het pakket is verzonden.

In Nederland zijn de verzendkosten €6.95.

U heeft een smartphone of tablet (iOS of Android) nodig om te kunnen werken met de EMDR kit.
iOS 8.0 of hoger (iPhone 4s/iPad 3e generatie of nieuwer).
Android 4.3 of hoger.

Voor Android apparaten zijn er nog extra minimale vereisten:
Processor snelheid: 1,6 GHz
RAM (geheugengrootte): 2 GB

U kunt controleren of uw tablet of smartphone aan de eisen voldoet door op www.tweakers.net de specificaties van uw apparaat te bekijken.

Mocht u zich afvragen welke tablet u zou kunnen afschaffen?
Bij Coolblue kunt u bijvoorbeeld de volgende apparaten aanschaffen:

U kunt bij het uitchecken uw VEN lidmaatschapsnummer invullen in het daarvoor bestemde invulveld. De korting zal dan worden berekend.

Dat is niet mogelijk. De EMDR Kit 2 wordt bestuurd met een app. Deze app is alleen te installeren op een tablet of smartphone. Er is geen andere manier om de EMDR Kit 2 te besturen.

Nee, dat is niet mogelijk. De pulsators worden opgeladen in de voet van de Light tube. Daarom is het niet mogelijk om de Pulsators te gebruiken zonder de Light tube.

Nee, dit is niet mogelijk. We raden u aan een in hoogte verstelbare bijzettafel te gebruiken als u niet aan een bureau werkt.

Nee, na het downloaden van de app is internetverbinding niet nodig om te kunnen werken met de EMDR Kit.

Dit is zeker mogelijk. De EMDR Kit app is voor iedereen gratis te downloaden. U en uw collega’s kunnen dus allemaal de EMDR Kit besturen met jullie eigen toestel. Echter, de EMDR Kit kan maar met één toestel tegelijk verbonden zijn. Wanneer de app wordt afgesloten wordt ook de verbinding verbroken en kan de EMDR Kit worden verbonden met een ander toestel.

Gebruikers vragen

Wij raden aan om uw smartphone/tablet in “flightmode” te zetten. Hierdoor kan u geen signalen van buitenaf ontvangen. Bluetooth moet wel blijven werken. Zet Bluetooth dus wel weer aan nadat u uw smartphone of tablet in flightmode hebt gezet.

De Light tube moet zo worden neergezet zodat de cliënt zijn of haar ogen helemaal van links naar rechts moet bewegen om het lichtpunt te kunnen volgen. Het is in feite dezelfde afstand als de afstand die er zou zijn als u de handmatige oogbewegingen zou toepassen. Het is handig om dit met de EMDR Kit zelf te testen voordat u het gebruikt tijdens therapie. Let er op dat de ogen compleet uitslaan van links naar rechts.

U kan ook altijd met uw cliënt bespreken wat het beste werkt. Let altijd goed op de ogen van uw cliënt en wijzig de afstand wanneer u dat nodig acht.

 1. Zet bij het koppelen altijd de Pulsators in de dockingstation en sluit bij moeite met connecten tijdelijk de adapter aan op de Light tube.
 2. Controleer of u de laatste versie van de app heeft? Dit is momenteel versie 1.4. U kunt de versie van uw app controleren door de app te openen en op het menu links bovenin het scherm te tikken. Het versienummer van de app staat nu linksonder in het scherm.
 3. Heeft u de Pulsators, Light tube en Headphone opgeladen? Zorg er voor dat u de Pulsators in de dockingstations plaatst en de lighttube en headphone aansluit aan de adapter.
 4. Lichten de lampjes op de Pulsators en de Light tube op? Ze lichten rood op als ze aan het laden zijn en zijn groen als ze vol zijn.
 5. Start de app en ga naar het menu (linksboven in het scherm). Klik op ‘choose Light tube’ en klik daarna op het menu rechts boven in het scherm. Klik nu op ‘RESET’. Dit zorgt er voor dat de verbinding met verbonden onderdelen wordt verbroken.
 6. Sluit nu de app compleet af. Op een Apple device kunt u dat doen door twee keer snel op de home knop te drukken. Swipe nu de EMDR Kit weg om de app af te sluiten. Op een Android device drukt u op het icoon met een vierkant, of meerdere vierkanten onderin uw device. Sluit nu de EMDR Kit app.
 7. Ga nu naar het Bluetooth menu in de instellingen van uw device. Hier kunt u alle apparaten zien die te koppelen zijn of momenteel gekoppeld zijn met uw device. ALS er nog gekoppelde apparaten/onderdelen zijn van de EMDR Kit, ‘vergeet’ deze dan. Op een Apple device kunt u dit doen door te kijken bij ‘My devices/Mijn apparaten’ en klik op het informatie symbool en kies ‘forget device/vergeet apparaat’. Op een android device kunt u ook gekoppelde apparaten zien. ALS er gekoppelde onderdelen zijn van de EMDR Kit, klik dan op het instellingen/rad icoon en klik op ‘Forget/Vergeet’.
 8. Zet nu Bluetooth uit. Wacht 5 seconden en zet het weer aan.
 9. Start de EMDR Kit app.
 10. Koppel de light tube en de Pulsators door de volgende stappen te volgen:
 11. Klik op het menu links bovenin het scherm.
 12. Klik op ‘choose Light tube’ en koppel de Light tube door op de beschikbare light tube te klikken. Bij meerdere Light tubes kiest u voor de Light tube met het sterkste Bluetooth signaal. De lamp zal nu aan moeten gaan.
 13. Ga weer naar het menu en koppel nu de Pulsators op dezelfde manier.

Er kan wat stof/vuil in de dockingstations terecht komen. Dit kunt u verwijderen door een met een doekje voorzichtig door de dockingstations te halen. Het is ook handig om de contactpunten van de Pulsators even af te nemen. Gebruik hierbij geen water of zeep.

Garantie

De EMDR Kit heeft een garantie van 2 jaar. Als u een probleem heeft met de EMDR Kit kunt u contact met ons opnemen via ons e-mail adres info@emdrkit.com of via het contactformulier op de over ons pagina. Vaak kunnen wij vervanging of reparatie binnen enkele werkdagen oplossen.

Sommige problemen zijn makkelijk zelf op te lossen. Kijk of uw probleem in de lijst staat van veel gestelde vragen hierboven.

Bedenk periode

We bieden een 100% geld terug periode van 14 dagen. Als het product u niet bevalt of als u een andere reden heeft om het product terug te sturen kunt u het retourneren en krijgt u het besteedde bedrag teruggestort. Daarbij hanteren wij de volgende regels:

1. U laat ons binnen 14 dagen na ontvangst weten dat u het product wilt terugsturen. Dat kan via ons e-mail adres info@emdrkit.com.

2. U stuurt het product terug in de originele verpakking. U zult het retour adres via mail ontvangen. Het product is in dezelfde staat als dat u het ontvangen heeft.

3. Zodra wij het pakket ontvangen zullen u dit laten weten en zullen wij het betaalde bedrag terugstorten. Vaak staat het bedrag binnen 5 werkdagen op uw rekening.

4. Verzendkosten kunnen wij niet vergoeden.

Schade en gebreken

Als uw product schade heeft of gebreken vertoont kunnen wij dit voor u oplossen. Bij gebreken is het altijd verstandig eerst de veelgestelde vragen door te lopen. Komt u er niet uit? Neem dan contact op via ons e-mail adres info@emdrkit.com.

Let op het volgende:

1. Gebreken die zich voordoen binnen de garantieperiode van 2 jaar zullen worden opgelost en eventuele verzendkosten worden door ons bekostigd. U dient wel het te vervangen onderdeel naar ons te retourneren. U zult van ons een retourlabel ontvangen wat u kunt gebruiken om het onderdeel te retourneren.

2. Gebreken die zich voordoen buiten de garantieperiode of dat is veroorzaakt door foutief of onvoorzichtig gebruik kunnen ook worden opgelost. De kosten van het repareren, de onderdelen en de verzendkosten zullen door de klant worden bekostigd.

Disclaimer

De EMDR Kit is ontworpen om de EMDR therapeut te ondersteunen tijdens EMDR therapie. De EMDR Kit is niet bedoeld als zelfhulpmiddel en dient alleen gebruikt te worden door getrainde EMDR therapeuten. De therapeut is altijd verantwoordelijk voor de uitkomst van de therapie waarin de EMDR Kit wordt gebruikt. De verkoper / ontwikkelaar van de EMDR Kit kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de resultaten van de behandeling en/of klachten van de cliënt.

Algemene Voorwaarden

Download hier de algemene voorwaarden.

Technische specificaties

Gebruik alleen de meegeleverde adapters voor de Light tube en de Headphone.

Light tube adapter specificaties:

Input: 100-240V 50/60HZ 0.3A
Output: 12V 0.6A

Headphone adapter specificaties:

Input:100-240V 50/60HZ 0.3A
Output: 12V 1200mA

Specificaties Light tube:

1.2V
4,8 Watt
0,4A

BTW

De prijzen op onze website zijn inclusief 21% BTW.