Support classic EMDR Kit

Veelgestelde vragen

Ja, met het statief kunt u zowel de hoogte als de hoek van van de lamp instellen. De hoogte is instelbaar van 34 centimeters to 153 centimeters. Het statief is dus zowel als grondstatief en als tafelstatief te gebruiken.

Er zit een accu in de controller. Daarmee werken zowel de Light Tube, Pulstaors en Headphone. De controller is op te laden met de bijgeleverde oplader.

De onderdelen zijn afzonderlijk of tegelijk te gebruiken. U kunt de gewenste stimuli aansluiten op de controller en beginnen met EMDR. Als u een bepaalde stimuli niet wilt gebruiken kunt u deze simpelweg uit de controller verwijderen.

Nee, de tas is niet standaard inbegrepen bij de set. Niet iedereen gebruikt een tas en daarom zou het zonde zijn van het materiaal en de extra kosten om het standaard toe te voegen. U kunt de tas apart bestellen.

De Light tube moet zo worden neergezet zodat de cliënt zijn of haar ogen helemaal van links naar rechts moet bewegen om het lichtpunt te kunnen volgen. Het is in feite dezelfde afstand als de afstand die er zou zijn als u de handmatige oogbewegingen zou toepassen. Het is handig om dit met de EMDR Kit zelf te testen voordat u het gebruikt tijdens therapie. Let er op dat de ogen compleet uitslaan van links naar rechts.

U kan ook altijd met uw cliënt bespreken wat het beste werkt. Let altijd goed op de ogen van uw cliënt en wijzig de afstand wanneer u dat nodig acht.

Ja, u kunt in onze webshop de controller samen met de Pulsators bestellen of een extra set pulsators bestellen als u al een controller heeft.

Gebruik alleen de meegeleverde adapters voor de Controller
Light tube adapter specificaties:
Input: 100-240V 50/60HZ 0.3A
Output: 12V 0.6A

De Pulsators en Headphone werken samen met de Light Tube op de volgende manier: Zodra het lichtpuntje het midden van de Light Tube kruist en naar de rechterzijde beweegt, zal aan die kant van de koptelefoon een geluid hoorbaar zijn en zal één Pulsator gaan pulseren. Als het lichtpuntje weer het midden passeert maar dan naar de linkerzijde van de Light Tube gaat, zal het geluid aan de andere kant van de koptelefoon te horen zijn en gaat de andere Pulsator pulseren. De plek waarop de verschillende prikkels stoppen met stimuleren op de Light Tube, hangt af van hoe snel deze prikkels zijn.

De synchronisatie van onze apparatuur met deze acties is ontworpen rondom de beweging van je ogen. Als je ogen van links naar rechts bewegen (dus als het lichtpuntje het midden kruist), zullen de andere prikkels ook worden toegediend. Bewegen je ogen van rechts naar links, dan wordt de stimulatie aan de andere kant toegediend. Het omslagpunt van onze apparatuur ligt dus bij de oogbeweging van links via het midden naar rechts, of omgekeerd. Op deze manier zorgt de apparatuur ervoor dat de stimulatie van zowel de Pulsators als de koptelefoon gelijktijdig in de hersenen wordt ontvangen.

Mocht u de Light Tube niet gebruiken, dan kunt u de Headphone en Pulsators ook zo instellen dat ze gelijktijdig hun stimulatie afgeven.