Wireless Support

Bekijk onze instructievideo:

Vragen vooraf

U heeft een smartphone of tablet (iOS of Android) nodig om te kunnen werken met de EMDR kit.
iPhone 8 / iPad 5e generatie of nieuwer.
Zorg ervoor dat de meest recente iOS versie is geïnstalleerd.

Voor Android apparaten zijn er nog extra minimale vereisten:
Android 8 of hoger
Processor snelheid: 1,6 GHz
RAM (geheugengrootte): 2 GB

Wij hebben de EMDR kit Wireless getest met veel verschillende devices. We kunnen toch niet garanderen dat het op elk toestel werkt aangezien sommige fabrikanten besparen op de onderdelen van hun telefoon of tablet zoals de bluetoothmodule. Wij raden af om de app op een HUAWEI toestel te gebruiken.  
Mocht u twijfelen over of uw tablet/telefoon voldoet aan de eisen? Neem gerust contact met ons op.

Dat is niet mogelijk. De EMDR Kit Wireless wordt bestuurd met een app. Deze app is alleen te installeren op een tablet of smartphone. Er is geen andere manier om de EMDR Kit 2 te besturen.

Dat kan! U kunt ze hier bestellen.
Let op: de pulsators worden opgeladen in de voet van de Light Tube of in een dockingstation.

Ja, de EMDR Kit Wireless is verstelbaar van 34 centimeters to 153 centimeters op een stevig statief. Bekijk de video hier:

Nee, na het downloaden van de app is internetverbinding niet nodig om te kunnen werken met de EMDR Kit Wireless.

Dit is zeker mogelijk. De EMDR Kit app is voor iedereen gratis te downloaden. U en uw collega’s kunnen dus allemaal de EMDR Kit besturen met jullie eigen toestel. Echter, de EMDR Kit kan maar met één toestel tegelijk verbonden zijn. Wanneer de app wordt afgesloten wordt ook de verbinding verbroken en kan de EMDR Kit worden verbonden met een ander toestel.

Nee, de app is alleen te gebruiken op Apple of Android smartphones en tablets.

Gebruik alleen de meegeleverde adapters voor de Light Tube en de Headphone.

Light tube adapter specificaties:

Input: 100-240V 50/60HZ 0.3A
Output: 12V 0.6

Headphone adapter specificaties

Input:100-240V 50/60HZ 0.15A
Output: 5V 1000m

Specificaties Light tube

1.2V
4,8 Watt
0,4A

Ja dat kan nog! U kunt de tas hier bestellen.

De Pulsators en Headphone werken samen met de Light Tube op de volgende manier: Zodra het lichtpuntje het midden van de Light Tube kruist en naar de rechterzijde beweegt, zal aan die kant van de koptelefoon een geluid hoorbaar zijn en zal één Pulsator gaan pulseren. Als het lichtpuntje weer het midden passeert maar dan naar de linkerzijde van de Light Tube gaat, zal het geluid aan de andere kant van de koptelefoon te horen zijn en gaat de andere Pulsator pulseren. De plek waarop de verschillende prikkels stoppen met stimuleren op de Light Tube, hangt af van hoe snel deze prikkels zijn.

De synchronisatie van onze apparatuur met deze acties is ontworpen rondom de beweging van je ogen. Als je ogen van links naar rechts bewegen (dus als het lichtpuntje het midden kruist), zullen de andere prikkels ook worden toegediend. Bewegen je ogen van rechts naar links, dan wordt de stimulatie aan de andere kant toegediend. Het omslagpunt van onze apparatuur ligt dus bij de oogbeweging van links via het midden naar rechts, of omgekeerd. Op deze manier zorgt de apparatuur ervoor dat de stimulatie van zowel de Pulsators als de koptelefoon gelijktijdig in de hersenen wordt ontvangen.

Mocht u de Light Tube niet gebruiken, dan kunt u de Headphone en Pulsators ook zo instellen dat ze gelijktijdig hun stimulatie afgeven.

Gebruikers vragen

Er kan wat stof/vuil in de contactpunten van de pulsators en dockingstations terecht komen. Dit kunt u verwijderen door een met een doekje met wat alcohol. Gebruik echter niet te veel alcohol.

Druk op het Headphone icoon in de app. Bij ‘Headphone sound’ kunt u ‘Custom’ selecteren. Vervolgens kunt u muziek selecteren uit uw muziek bibliotheek of kiezen voor een mp3 bestand.

Er zijn verschillende factoren die de kwaliteit van Bluetooth-verbindingen beïnvloeden. Een enkele of een combinatie van deze factoren kan ertoe leiden dat uw Pulsators de verbinding verbreken. We hebben gemerkt dat iOS apparaten (apple) gevoeliger zijn voor deze factoren en dus eerder een negatief effect kunnen ervaren als gevolg van een combinatie van deze factoren. 
We begrijpen dat een verbroken verbinding erg vervelend kan zijn tijdens een EMDR sessie. Door de volgende factoren in gedachten te houden, kunt u de kans op een verbroken verbinding verkleinen:

1. Belemmerende objecten
Alles tussen uw telefoon en de Pulsators kan een negatief effect hebben op de kwaliteit van het Bluetooth signaal. We raden u aan ervoor te zorgen dat er zich geen voorwerpen tussen uw telefoon en de Pulsators bevinden. Een tafel of andere objecten tussen de telefoon en Pulsators kunnen bijvoorbeeld de verbinding belemmeren.

2. De manier waarop een cliënt de pulsators vasthoudt
Sommige cliënten houden de pulsators in hun oksels, onder hun benen of strak tegen de borst. Dit kan het ook moeilijker maken voor het signaal om uw telefoon te bereiken. Zorg ervoor dat uw cliënt het signaal niet met zijn lichaam blokkeert.

3. Afstand
Het Bluetooth signaal wordt zwakker naarmate de afstand tussen de Pulsators en uw telefoon groter wordt. Maak de afstand daarom niet te groot.We raden een maximale afstand van 2-3 meter aan (dit is 6 tot 10 voet).

4. Manier van plaatsing van de telefoon en telefoon accessoires
Om de Bluetooth-items optimaal te laten functioneren raden wij aan de telefoon rechtop te  plaatsen zodat de Bluetooth-chip een goed signaal kan krijgen. Bij de meeste modellen smartphones en tablets wordt de Bluetooth-chip in het bovenste gedeelte van het apparaat geplaatst.
U kunt bijvoorbeeld een telefoon/tablet standaard gebruiken, zodat de telefoon rechtop staat.Telefoonaccessoires zoals een telefoonbeschermer of een tablettoetsenbord kunnen ook een extra barrière vormen waar het Bluetooth-signaal doorheen moet. 

5. Verbindingen met andere Bluetooth apparatenAls uw telefoon momenteel via Bluetooth is verbonden met andere apparaten, kan dit de algehele kwaliteit van het Bluetooth-signaal verminderen. We raden aan om alleen de onderdelen van de EMDR Kit te koppelen met Bluetooth. 

Voor Android:

• Open de Play store.
• Zoek naar ‘EMDR Kit’ in de zoekbalk.
• Selecteer het icoon van de EMDR Kit app.
• Klik op INSTALLEREN om de app te installeren. De download zal dan starten.
• Open de app. Als dat wordt gevraagd, geef dan toestemming voor:
Bluetooth
Access location (locatie toegang)

Voor iOS:

Open de App store.
• Zoek naar ‘EMDR Kit’ in the zoekbalk.
• Selecteer het icoon van de EMDR Kit app.
• Klik eerst op DOWNLOAD om de app te downloaden.
• Klik daarna op INSTALLEREN om de app te installeren.
• Open de app. Als dat wordt gevraagd, geef dan toestemming voor:
Bluetooth
Access location (locatie toegang)

• Zorg ervoor dat Bluetooth is ingeschakeld op uw device en dat de onderdelen zijn opgeladen.
• Zorg ervoor dat de lamp opgeladen is en aan staat.
• Open de EMDR Kit app.
• Druk op connect in de linkerbovenhoek van de app.
• Druk op Choose Light Tube
• Druk op het (sterkste) signaal van de Light tube die in de lijst verschijnt.

 Schud de Pulsators om ze te activeren. De LED lampjes op de Puslators zullen blauw gaan knipperen, wat aangeeft dat ze beschikbaar zijn om te verbinden. De Pulsators zijn na activering 30 seconden beschikbaar om te verbinden. Na deze periode schakelen ze automatisch weer uit als ze niet verbonden zijn. Schud te Pulsators opnieuw wanneer het niet is gelukt om de pulsators te verbinden binnen de 30 seconden.
• Klik op de CONNECT knop in de linker bovenhoek van de EMDR Kit app.
• Klik op ‘Choose Pulsator 1’.
• Selecteer de Pulsators met het sterkste Bluetooth signaal (aangeduid met groene balkjes).
• Klik daarna op ‘Choose Pulsator 2’.
• Selecteer de andere Pulsator.
• De Pulsators zijn nu verbonden. Haal de Pulsators uit de dockingstations om dit te controleren. De LED lampjes op de Pulsators zullen stabiel blauw kleuren wanneer ze verbonden zijn.

 • Houd de knop op de Headphone even ingedrukt tot het lampje direct onder de knop blauw en rood begint te knipperen. De Headphone is nu beschikbaar om te verbinden.

• Voor Android gebruikers: Druk op ‘CONNECT’ in de linkerbovenhoek van de app. Druk op ‘Choose Headphone’ en daarna op ‘OPEN BLUETOOTH SETTING’.
• Voor iOS gebruikers: Sluit de app af en open “Instellingen” op de telefoon enklik op ‘Bluetooth’.

• Selecteer de EMDR Kit Headphone in de lijst ‘Mijn apparaten’. Wanneer de Headphone is verbonden, verschijnt de tekst ‘Connected’.
• Keer terug naar de EMDR Kit app door op de terug-knop op de telefoon te drukken of sluit de instellingen en open de app op normale wijze.

We raden dan aan om de stappen in de troubleshooter te doorlopen.

De Light Tube moet zo worden neergezet zodat de cliënt zijn of haar ogen helemaal van links naar rechts moet bewegen om het lichtpunt te kunnen volgen. Het is in feite dezelfde afstand als de afstand die er zou zijn als u de handmatige oogbewegingen zou toepassen. In een situatie waar de cliënt zit en de lamp op tafel staat zou een afstand van 50cm geschikt moeten zijn

Het is handig om dit met de EMDR Kit zelf te testen voordat u het gebruikt tijdens therapie. Let er op dat de ogen compleet uitslaan van links naar rechts.

U kan ook altijd met uw cliënt bespreken wat het beste werkt. Let altijd goed op de ogen van uw cliënt en wijzig de afstand wanneer u dat nodig acht.

Wij raden aan om uw smartphone/tablet in “flightmode” te zetten. Hierdoor kan u geen signalen van buitenaf ontvangen. Bluetooth moet wel blijven werken. Zet Bluetooth dus wel weer aan nadat u uw smartphone of tablet in flightmode hebt gezet.

Video’s

Hoe installeer ik de app op mobiel/tablet?

Hoe maak ik verbinding met de Light Tube?

Hoe maak ik verbinding met de Pulsators?

Hoe maak ik verbinding met de Headphone?

Hoe gebruik ik de Light Tube?

Hoe gebruik ik de Pulsators?

Hoe gebruik in de Headphone?

Draagtas video: