EMDR Kit Wireless support

Vragen vooraf

Wat zijn de minimum eisen voor tablet/smartphone?

U heeft een smartphone of tablet (iOS of Android) nodig om te kunnen werken met de EMDR kit.
iPhone 4s/iPad 3e generatie of nieuwer.
Zorg ervoor dat de meest recente iOS versie is geïnstalleerd.

Voor Android apparaten zijn er nog extra minimale vereisten:
Processor snelheid: 1,6 GHz
RAM (geheugengrootte): 2 GB

Wij hebben de EMDR kit Wireless getest met veel verschillende devices. We kunnen toch niet garanderen dat het op elk toestel werkt aangezien sommige fabrikanten besparen op de onderdelen van hun telefoon of tablet zoals de bluetoothmodule.
Mocht u twijfelen over of uw tablet/telefoon voldoet aan de eisen? Neem gerust contact met ons op.

Werkt de EMDR Kit Wireless zonder tablet/smartphone?

Dat is niet mogelijk. De EMDR Kit Wireless wordt bestuurd met een app. Deze app is alleen te installeren op een tablet of smartphone. Er is geen andere manier om de EMDR Kit 2 te besturen.

Kan ik de Pulsators ook los bestellen?

Nee, dat is niet mogelijk. De pulsators worden opgeladen in de voet van de Light Tube. Daarom is het niet mogelijk om de Pulsators te gebruiken zonder de Light Tube.

Is de hoogte van de EMDR Kit instelbaar?

Nee, dit is niet mogelijk. We raden u aan een in hoogte verstelbare bijzettafel te gebruiken als u niet aan een bureau werkt.

Heb ik verbinding met internet nodig?

Nee, na het downloaden van de app is internetverbinding niet nodig om te kunnen werken met de EMDR Kit Wireless.

Kunnen meerdere collega's met één EMDR Kit werken?

Dit is zeker mogelijk. De EMDR Kit app is voor iedereen gratis te downloaden. U en uw collega’s kunnen dus allemaal de EMDR Kit besturen met jullie eigen toestel. Echter, de EMDR Kit kan maar met één toestel tegelijk verbonden zijn. Wanneer de app wordt afgesloten wordt ook de verbinding verbroken en kan de EMDR Kit worden verbonden met een ander toestel.

Welk tafeltje gebruiken jullie voor de EMDR Kit Wireless?

Bij Psy-zo! behandelen wij allemaal aan een bureau. Mocht u in een zitje werken, dan is de SVARTÅSEN tafel van IKEA een handige oplossing.  Dit tafeltje is compact, in hoogte verstelbaar en verkrijgbaar in zwart en wit.

Gebruikers vragen

De pulsators laden niet goed op, wat kan ik doen?

Er kan wat stof/vuil in de contactpunten van de pulsators en dockingstations terecht komen. Dit kunt u verwijderen door een met een doekje met wat alcohol. Gebruik echter niet te veel alcohol.

Hoe installeer ik de app?

Hoe maak ik verbinding met de Light tube?

Hoe maak ik verbinding met de Pulsators?

 1. Zorg ervoor dat Bluetooth is ingeschakeld op uw device en dat de onderdelen zijn opgeladen.
 2. Open de EMDR Kit app.
 3. Druk op connect in de linkerbovenhoek van de app.
 4. Druk op Choose Pulsator 1.
 5. Druk op een van de signalen van de Pulsators die in de lijst verschijnt.
 6. Druk op Choose Pulsator 2.
 7. Druk op het signaal van de Pulsator die in de lijst verschijnt.

Let op: vanaf model 4 dient u de pulsators eerst even te bewegen zodat ze vindbaar zijn.

https://youtu.be/1_pnh-5WdS0

Hoe maak ik verbinding met de Headphone?

 1. Zorg ervoor dat Bluetooth is ingeschakeld op uw device.
 2. Ga naar de instellingen op uw device.
 3. Ga naar de bluetooth-sectie.
 4. Houd de middelste knop op de hoofdtelefoon 7-8 seconden ingedrukt totdat deze rood en blauw knippert. Dit geeft aan dat het klaar is om te verbinden.
 5. Laat uw device zoeken naar Bluetooth-apparaten.
 6. Een apparaat genaamd “EMDR Kit Headphone” zal verschijnen.
 7. Druk op dit signaal.

https://youtu.be/2IQX91PWiWk

Hoe gebruik ik de Light Tube?

Hoe gebruik ik de Pulsators?

Hoe gebruik ik de Headphone?

Hoe ver moet de cliënt van de Light Tube afzitten?

De Light Tube moet zo worden neergezet zodat de cliënt zijn of haar ogen helemaal van links naar rechts moet bewegen om het lichtpunt te kunnen volgen. Het is in feite dezelfde afstand als de afstand die er zou zijn als u de handmatige oogbewegingen zou toepassen. Het is handig om dit met de EMDR Kit zelf te testen voordat u het gebruikt tijdens therapie. Let er op dat de ogen compleet uitslaan van links naar rechts.

U kan ook altijd met uw cliënt bespreken wat het beste werkt. Let altijd goed op de ogen van uw cliënt en wijzig de afstand wanneer u dat nodig acht.

Hoe kan ik inkomende oproepen/berichten voorkomen?

Wij raden aan om uw smartphone/tablet in “flightmode” te zetten. Hierdoor kan u geen signalen van buitenaf ontvangen. Bluetooth moet wel blijven werken. Zet Bluetooth dus wel weer aan nadat u uw smartphone of tablet in flightmode hebt gezet.

Het lukt me niet om te koppelen met de Light Tube en/of de trillers. Wat kan ik doen?

 1. Zet bij het koppelen altijd de Pulsators in de dockingstation en sluit bij moeite met connecten tijdelijk de adapter aan op de Light tube.
 2. Controleer of u de laatste versie van de app heeft? Dit is momenteel versie 1.6. U kunt de versie van uw app controleren door de app te openen en op het menu links bovenin het scherm te tikken. Het versienummer van de app staat nu linksonder in het scherm.
 3. Heeft u de Pulsators, Light tube en Headphone opgeladen? Zorg er voor dat u de Pulsators in de dockingstations plaatst en de lighttube en headphone aansluit aan de adapter.
 4. Lichten de lampjes op de Pulsators en de Light tube op? Ze lichten rood op als ze aan het laden zijn en zijn groen als ze vol zijn.
 5. Start de app en ga naar het menu (linksboven in het scherm). Klik op ‘choose Light tube’ en klik daarna op het menu rechts boven in het scherm. Klik nu op ‘RESET’. Dit zorgt er voor dat de verbinding met verbonden onderdelen wordt verbroken.
 6. Sluit nu de app compleet af. Op een Apple device kunt u dat doen door twee keer snel op de home knop te drukken. Swipe nu de EMDR Kit weg om de app af te sluiten. Op een Android device drukt u op het icoon met een vierkant, of meerdere vierkanten onderin uw device. Sluit nu de EMDR Kit app.
 7. Ga nu naar het Bluetooth menu in de instellingen van uw device. Hier kunt u alle apparaten zien die te koppelen zijn of momenteel gekoppeld zijn met uw device. ALS er nog gekoppelde apparaten/onderdelen zijn van de EMDR Kit, ‘vergeet’ deze dan. Op een Apple device kunt u dit doen door te kijken bij ‘My devices/Mijn apparaten’ en klik op het informatie symbool en kies ‘forget device/vergeet apparaat’. Op een android device kunt u ook gekoppelde apparaten zien. ALS er gekoppelde onderdelen zijn van de EMDR Kit, klik dan op het instellingen/rad icoon en klik op ‘Forget/Vergeet’.
 8. Zet nu Bluetooth uit. Wacht 5 seconden en zet het weer aan.
 9. Start de EMDR Kit app.
 10. Koppel de light tube en de Pulsators door de volgende stappen te volgen:
 11. Klik op het menu links bovenin het scherm.
 12. Klik op ‘choose Light tube’ en koppel de Light tube door op de beschikbare light tube te klikken. Bij meerdere Light tubes kiest u voor de Light tube met het sterkste Bluetooth signaal. De lamp zal nu aan moeten gaan.
 13. Ga weer naar het menu en koppel nu de Pulsators op dezelfde manier.

Technische specificaties

Gebruik alleen de meegeleverde adapters voor de Light Tube en de Headphone.

Light tube adapter specificaties:

Input: 100-240V 50/60HZ 0.3A
Output: 12V 0.6A

Headphone adapter specificaties:

Input:100-240V 50/60HZ 0.3A
Output: 12V 1200mA

Specificaties Light tube:

1.2V
4,8 Watt
0,4A